De docent

Ik ben Julia Chapman, kinderyoga docent en moeder van Lucas en Eva. Ik woon in Amsterdam met mijn kinderen Lucas (7) en Eva (4), lieve man Steven en gezellige poezen Zos en Roos.

Vroeger zat ik op de Vrije School en nu zitten mijn kinderen daar ook. Veel van mijn lessen bevatten daarom antroposofische elementen: ze gaan bijvoorbeeld over de natuur en passen bij het seizoen. Voordat ik begon als Tante Tati, was ik ‘community host’ voor duurzame investeerders.

Tante Tati houdt van: Yoga | Vlinders | Ukelele spelen | Het strand | Knutselen | Kopjes thee met een taartje | Zingen | Zitten met de poes op schoot | Fietsen | Feestjes | Mooie verhalen | Bijkletsen

In 2018 en 2019 heb ik de 200-uurs yoga opleiding gevolgd bij de Kinderyoga Academie tot Allround Yogateacher. Sindsdien geef ik les aan Peuters, Kinderen en Tieners. In 2020 deed ik de opleidingen EindExamenYoga en Stoelyoga, met als doel om tieners in de aanloop naar het eindexamen beter te kunnen ondersteunen, zowel op de mat als in de klas.

Opleidingen
200-Uurs opleiding Allround Yoga Docent – De Kinderyoga Academie:
* Kinderyoga
* Babyyoga & Massage
* Peuteryoga
* Tieneryoga
* Kinder Kundalini yoga
* Chakra yoga
* Kinderyoga Coaching
* Volwassenen Kundalini yoga
* Volwassenen Hatha yoga
* Anatomie bij Kinderen
Stoelyoga
Eindexamenyoga
Training How 2 Talk 2 Kids

Ervaring
Peuteryoga
* KDV Dromelot
* KDV Kindergarden Zuidas & Fizeaustraat
* KDV De Kleine Roos

Kinderyoga
* BSO Lotus
* BSO Het Groote Huis
* Geert Groote School
* ThuisYoga
* Partijtjes

Tieneryoga
* Geert Groote College

Feedback

Van een ouder: Nina vertelde me in de avond “toen ik het steentje op mijn hart had, zei de juf toch dat dan ook allemaal mensen aan je denken? Ik zag toen allemaal lieve mensen om mij heen staan in mijn hoofd, wil jij ze ook eens zien? Doe mijn steentje maar daar in het midden, zie je ze, fijn he?

Van T. (8) & J. (10), Thuisyoga: “Gaan we wel weer massage doen? En weer van de jungle? Ik vond jouw muziekjes fijn, die ga ik vaker luisteren. En de oogkussentjes, ze ruiken zo lekker!”

Van een peuterouder: Regelmatig moet ik van Z. met haar yoga doen. Zij is dan de juf en ik het kind. Ze vindt yoga bij het KDV altijd ontzettend fijn.

Van een docent: Wat een mooie les! Je opbouw is mooi, alle elementen zijn er. En je bent echt heel compleet met uitleg, modificaties etc. Je geeft mooie, heldere en complete instructies om je cursisten in de houding te praten met goede tips voor alignment.

Van een collega: Mooie les Julia! Alles zat erin! Plezier, spel, lichaams – en zielsbeleving, ik had het zelf niet beter kunnen doen en zal je aanraden bij de mensen om me heen!

Van mijn zoon (6): “Yoga is stom!” 🙂

Van Karin, leidinggevende bij KDV Dromelot: (…) De kinderen werden allemaal persoonlijk verwelkomd in een fijn voorbereide ruimte. Julia weet meteen een persoonlijke en veilige sfeer neer te zetten. Op yogamatjes mochten we luisteren naar een verhaal over de rode paraplu en steeds mochten we even bewegen; zittend, liggend of staand; we deden een olifant na, een giraffe, een aapje of een flamingo. Soms moesten de kinderen even lachen en zeiden tegen elkaar ‘dat was grappig hè?’ De meeste kinderen deden enthousiast mee en als een kindje alleen even wilde kijken was het ook goed. Julia betrok alle kinderen er steeds weer opnieuw bij. We masseerden nog even elkaars rug met vingers die regendruppels nadeden en mochten tot slot nog even lekker gaan liggen waarbij Julia rustig aan ons vertelde wat we allemaal beleefd hadden. Een hele waardevolle beleving voor onze peuters, zo’n yogales op een dagje Dromelot!